Actuele hypotheekrente

Vindt de meest actuele rentestanden van alle aanbieders.

Of u nu uw eerste of een ander huis koopt, hypotheekcentrum geeft u het beste advies.

woonfonds
tulp
iqwoon
blgwonen
aegon
ing
centraalbeheer
argenta
florius
nibc
munt hypotheken
hypotrust
Nationale nederlanden
asr
abnamro
reaal-hypotheken
asn bank
rabobank
Handelsbanken

Maximale hypotheek berekenen

Weten wat u in 2020 maximaal kunt lenen? Bereken uw hypotheek gemakkelijk via het bruto jaarinkomen en dat van uw partner.

Hypotheek rente berekenen

Uw hypotheek rente berekenen kan op verschillende manieren. Met name de looptijd en rentevaste periode zijn belangrijk voor de hoogte van de hypotheekrente. Uiteraard speelt de hypotheekvorm ook een grote rol. Hoe langer u de rente vast zet des te hoger de rente maar u heeft dan wel meer zekerheid. Niemand weet immers wat de rente doet over 10 of 20 jaar. Dat blijft koffiedik kijken. Ook is de rente afhankelijk van hoeveel procent van de marktwaarde u de hypotheek sluit. Dus hoeveel u uit eigen middelen bij legt. Want hoe meer eigen geld u inlegt des te lager de hypotheekrente omdat simpelweg het af te lossen bedrag lager is. Wilt u verschillende scenario’s laten uitrekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor persoonlijk advies.

Wij kunnen hypotheekaanvragen indienen bij vrijwel alle aanbieders in Nederland. Daarom ziet u bij ons o.a. de volgende rentestanden: hypotheekrente Rabobank, hypotheekrente ING, hypotheekrente Quion en overige hypotheek rentetarieven van andere aanbieders zoals ASR, Nationale-Nederlanden, ABN-AMRO, Florius, Lloyds Bank, Aegon Reaal en nog veel meer hypotheekverstrekkers. Bezoek daarom onze rentestand pagina voor de meest actuele informatie. Onze adviseurs kunnen u uitgebreid adviseren afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Hypotheekrente overzicht

In het hypotheekrente overzicht kunt u op verschillende manieren de rentestanden bekijken. In de rentestandtool kunt u vergelijken per aflosvorm, verstrekker en per marktwaarde. Zo kunt u uitgebreid zoeken naar de perfecte rente voor uw situatie. De laagste rentestand vindt u altijd bovenaan.
In het hypotheekrente overzicht vindt u ook hypotheekrentes met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Deze rentes zijn vaak lager met eenmalige afsluitkosten van 0,7% van het hypotheekbedrag. Er zitten alleen wel restricties aan, zo is het maximale hypotheek bedrag met NHG sinds 1 januari 2020 €310.000. Ook de marktwaarde van uw woning mag niet boven die grens zijn.

Hoe kunnen we u verder helpen?