Hypotheek maandlast berekenen

Wilt u de hypotheek maandlast berekenen? Maak dan gebruik van onze rekentool. U ziet dan binnen 2 minuten wat uw maandlasten zijn bij een eventuele nieuwe hypotheek.

woonfonds
tulp
iqwoon
blgwonen
aegon
ing
centraalbeheer
argenta
florius
nibc
munt hypotheken
hypotrust
Nationale nederlanden
asr
abnamro
reaal-hypotheken
asn bank
rabobank
Handelsbanken

Hypotheek maandlast berekenen

Bij een hypotheek uw maandlast berekenen? Of voor een nieuwe hypotheek, uw maandlasten berekenen? 2 vragen die heel vaak gesteld worden en dat is volkomen logisch. Naast het bepalen van uw maximale hypotheek wil namelijk iedereen weten wat zijn maandlasten dan worden. Uw hypotheek per maand is afhankelijk van een aantal factoren. De hypotheek maandlasten worden bepaald aan de hand van o.a. de: afgesloten rente, rentevaste periode, hypotheekvorm en uiteraard het hypotheekbedrag.

Bij bijvoorbeeld een lineaire hypotheek nemen de maandlasten af gedurende de looptijd zolang de rente gelijk blijft. U betaald dan namelijk de rente over de resterende schuld en die neemt uiteraard af. Let op, dit betekent wel dat de hypotheek maandlasten in het begin een stuk hoger zullen zijn. Een annuïteiten hypotheek staat er om bekend dat de bruto hypotheek maandlasten gelijk blijven gedurende de looptijd. De netto hypotheek maandlast is in het begin ook lager in combinatie met de hypotheekrenteaftrek.

Hypotheek berekenen en maandlasten

Met het bepalen van uw maximale hypotheek kunnen we ook de hypotheek maandlasten berekenen. Met uw gegevens en wensen komen de hypotheekadviseurs vervolgens tot een onafhankelijk advies voor het afsluiten van uw hypotheek. Dit is advies over o.a. de hypotheekvorm, aanbieder en looptijd. Uiteraard is het belangrijk dat u zelf informatie tot u neemt en nadenkt over uw wensen en behoefte.

Onze hypotheekadviseurs kunnen voor u de hypotheek maandlasten berekenen. Hoe langer u de rente vast zet des te hoger de maandlasten. Maar dit betekent wel weer meer zekerheid. Dit is dus een afweging die u moet maken, gaat u voor de laagst mogelijke maandlasten of voor zekerheid. Toch is het niet altijd verstandig om de rente dan maar gelijk voor 30 jaar vast te zetten. Een hypotheek sluit u namelijk af voor lange tijd dus het is belangrijk hier goed over na te denken en u hierin te laten adviseren. Het kiezen van de rentevast periode heeft niet alleen invloed op uw hypotheek maandlasten maar ook op het bedrag dat u maximaal kunt lenen.

Hypotheek oversluiten boete

Hypotheek oversluiten met een boete? In sommige gevallen betaalt u een boete bij het oversluiten van uw hypotheek. Bijvoorbeeld als u weggaat bij uw huidige hypotheekverstrekker of uw lopende hypotheek laat aanpassen. Wanneer u overstapt als de rentevaste periode is afgelopen hoeft u geen boeterente te betalen. 

Bij het oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker krijg je naast de boeterente ook nog te maken met overige afsluitkosten. Bijvoorbeeld bij uw hypotheek oversluiten Rabobank naar ING of bij uw hypotheek oversluiten ING naar Florius betaalt u afsluitkosten. Deze kunnen bestaan uit: Advies en bemiddelingskosten, taxatiekosten, hypotheekaktekosten, boeterente en kosten voor NHG.  Daarom raden we u aan om altijd eerst bij uw huidige hypotheek verstrekker een nieuw aanbod te vragen voordat u elders gaat kijken. Onze hypotheekadviseurs kunnen dit traject voor u begeleiden.

Waarom uw hypotheek bij Hypotheekcentrum regelen?

Ruim 60 jaar ervaring

Onafhankelijk advies

Keuze uit alle hypotheekverstrekkers

Deskundig en erkende Hypotheekadviseurs

Hypotheekcentrum is onderdeel van Acadium Bastion.

Waarom hypotheek oversluiten?

Oversluiten kan dan voordelig zijn. Maar hier zitten ook nadelen aan vast. Dat is per situatie verschillend. Dit kunnen wij voor je doorrekenen en met je bespreken.

Wanneer hypotheek oversluiten?

Is de hypotheekrente lager dan de rente die je nu voor je hypotheek betaalt, dan kan oversluiten je financieel voordeel opleveren. De lagere rente zorgt voor lagere maandlasten.
Waarom hypotheek met NHG?

Hypotheek, wat kan ik lenen?

De maximale hypotheek berekenen gebeurt op basis van vier factoren: het inkomen, de waarde van de woning, eventuele financiële verplichtingen en de hypotheekrente.

Hypotheek, wat nodig?

  • Werkgeversverklaring (bij vast dienstverband)
  • Intentieverklaring (bij tijdelijk dienstverband)
  • Rekeningafschriften van (spaar)rekeningen
  • Informatie over leningen (ook studieleningen)
  • Informatie over eventueel schulden
  • Polis van levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  • Aflossingsbewijzen van leningen
  • Indien beschikbaar: gegevens over je nieuwe woning

Hypotheek wat mag ik meefinancieren?

Per 1 januari 2018 is er iets veranderd in de leennorm van de Autoriteit Financiële Markt (AFM). Hypotheekverstrekkers die onder het toezicht van de AFM vallen, mogen nu niet meer dan 100% van de waarde van de nieuwe woning financieren. Wat je mee kan financieren (kosten koper) hangt dus o.a. van de taxatiewaarde.

Welke hypotheek moet ik kiezen?

Aan de hand van jouw specifieke situatie en wensen wordt een een persoonlijk adviesgegeven welke hypotheekvorm(en) bij jou passen.

Waarom hypotheek met NHG?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Hierdoor betaal je de laagste rente.

Hoe Hypotheek berekenen ZZP?

Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van je hypotheek is het gecombineerde inkomen van jou en je partner. Wij berekenen op basis van de inkomens hoeveel jullie samen aan woonlasten kunnen dragen.

Wie betaald hypotheek bij scheiding?

Als de hypotheek op naam van beiden staat, ben je samen verantwoordelijk voor de betaling van hypotheeklasten.

Waarom hypotheek aflossen?

Een lagere hypotheek betekent lagere maandlasten. En dat is altijd prettig. Als je een bedrag aflost op jouw hypotheek, daalt je totale hypotheekschuld. Je betaalt dan minder rente.

Wat is de actuele rentestand?

Een overzicht van de actuele rentestand vind je hier

Welke rentevaste periode kan ik het beste kiezen?

Als je je hypotheekrente voor een lange periode vastzet, betaal je een hogere rente dan voor een korte periode. Zet je de rente voor lange tijd vast, dan zijn je maandlasten hoger maar heb je wel voor lange tijd zekerheid. Toch is het niet altijd verstandig om de rente dan maar gelijk voor 30 jaar vast te zetten. Verder heeft de renteperiode die je kiest invloed op het bedrag dat je maximaal mag lenen. Aan de hand van jouw specifieke situatie en wensen wordt een een persoonlijk advies gegeven welke rente bij jou past.

Hoe kunnen we u verder helpen?