Maximale hypotheek berekenen

Uw maximale hypotheek berekenen via de handige rekentool.

Wat is uw bruto jaarinkomen?

Maximale hypotheek berekenen

Weten wat u in 2020 maximaal kunt lenen? Bereken uw hypotheek gemakkelijk via het bruto jaarinkomen en dat van uw partner.

Hypotheek berekenen

Uw maximale hypotheek berekenen? Het bedrag wat u maximaal kunt lenen is van meerdere factoren afhankelijk. De 4 factoren die belangrijk zijn bij het berekenen van uw maximale hypotheek zijn: inkomen, waarde van de woning, overige financiële verplichtingen en de actuele hypotheekrente. Bij overige financiële verplichtingen moet u denken aan een studieschuld, private lease auto, mobiel telefoon abonnement etc. Voor het aantonen van uw inkomen zijn een loonstrook en een werkgeversverklaring belangrijk bij het hypotheek berekenen. Wanneer u actief bent als zelfstandig ondernemer is dit natuurlijk anders. Bij hypotheek berekenen ZZP is ook het inkomen van u en uw partner belangrijk. Hier worden de cijfers van uw onderneming van de afgelopen jaren gevraagd en uw prognose voor het komende jaar.

hypotheekcentrum

Hypotheek zelf berekenen

Uw hypotheek zelf berekenen kan eenvoudig via onze rekentools. Door een paar vragen te beantwoorden krijgt u een hypotheek proefberekening, oftewel een indicatie van uw maximale hypotheek. Dit is onder andere afhankelijk van de actuele rente en de rentevaste periode, ook hier hebben wij een speciale rekentool. Zo kunt u hypotheek 30 jaar vast berekenen maar ook 10 jaar bijvoorbeeld. Van al onze aanbieders ziet u dan de actuele rente per rentevaste periode.

U kunt eenvoudig uw hypotheek kosten berekenen. De stelregel is dat u bij het kopen van een huis gemiddeld 6% van de koopsom aan hypotheeklasten kunt berekenen. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u boven de vraagprijs uw huis heeft gekocht dit percentage hoger kan worden. Dit is ook afhankelijk van het taxatierapport van de woning. Sinds januari 2018 mag de hypotheek niet meer dan 100% van de taxatiewaarde zijn van de woning. Hoeveel u mee kunt financieren hangt dus ook daar vanaf. Bij hypotheek kosten moet o.a. u denken aan advieskosten, taxatiekosten, notariskosten en makelaarskosten. Dit wordt ook kosten koper (k.k.) genoemd. Bij een hypotheek nieuwbouw berekenen zijn deze kosten vaak lager omdat men dan vrij onder naam koopt (V.O.N.).

Waarom uw hypotheek bij Hypotheekcentrum regelen?

Ruim 60 jaar ervaring

Onafhankelijk advies

Keuze uit alle hypotheekverstrekkers

Deskundig en erkende Hypotheekadviseurs

Hypotheekcentrum is onderdeel van Acadium Bastion.

Hypotheek, wat kan ik lenen?

De maximale hypotheek berekenen gebeurt op basis van vier factoren: het inkomen, de waarde van de woning, eventuele financiële verplichtingen en de hypotheekrente.

Hypotheek, wat is dat?

Een hypotheek is een lening met onroerend goed als onderpand. In de meeste gevallen een huis of bedrijfspand.

Welke hypotheek moet ik kiezen?

Aan de hand van jouw specifieke situatie en wensen wordt een een persoonlijk adviesgegeven welke hypotheekvorm(en) bij jou passen.

Waarom hypotheek oversluiten?

Uw Hypotheek oversluiten kan dan voordelig zijn. Maar hier zitten ook nadelen aan vast. Dat is per situatie verschillend. Dit kunnen wij voor je doorrekenen en met je bespreken. 

Wanneer hypotheek oversluiten?

Is de hypotheekrente lager dan de rente die je nu voor je hypotheek betaalt, dan kan oversluiten je financieel voordeel opleveren. De lagere rente zorgt voor lagere maandlasten.
Waarom hypotheek met NHG?

Waarom hypotheek met NHG?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Hierdoor betaal je de laagste rente.

Hypotheek, wat nodig?

  • Werkgeversverklaring (bij vast dienstverband)
  • Intentieverklaring (bij tijdelijk dienstverband)
  • Rekeningafschriften van (spaar)rekeningen
  • Informatie over leningen (ook studieleningen)
  • Informatie over eventueel schulden
  • Polis van levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
  • Aflossingsbewijzen van leningen
  • Indien beschikbaar: gegevens over je nieuwe woning

Hypotheek wat mag ik meefinancieren?

Per 1 januari 2018 is er iets veranderd in de leennorm van de Autoriteit Financiële Markt (AFM). Hypotheekverstrekkers die onder het toezicht van de AFM vallen, mogen nu niet meer dan 100% van de waarde van de nieuwe woning financieren. Wat je mee kan financieren (kosten koper) hangt dus o.a. van de taxatiewaarde.

Hoe Hypotheek berekenen ZZP?

Eén van de belangrijkste factoren voor de maximale hoogte van je hypotheek is het gecombineerde inkomen van jou en je partner. Wij berekenen op basis van de inkomens hoeveel jullie samen aan woonlasten kunnen dragen.

Wie betaald hypotheek bij scheiding?

Als de hypotheek op naam van beiden staat, ben je samen verantwoordelijk voor de betaling van hypotheeklasten.

Is hypotheek een schuld?

Een schuld is geleend geld dat terug moet, dat alles geldt ook voor een hypotheek.

Is hypotheekadvies aftrekbaar?

Ja, houd er rekening mee dat u alleen de kosten mag aftrekken voor uw eigenwoningschuld. Dat is het deel van uw hypotheek of lening dat gaat over uw eigen woning. Bijvoorbeeld om de woning te kopen, te verbeteren of te onderhouden.

Waarom hypotheek aflossen?

Een lagere hypotheek betekent lagere maandlasten. En dat is altijd prettig. Als je een bedrag aflost op jouw hypotheek, daalt je totale hypotheekschuld. Je betaalt dan minder rente.

Wat is de actuele rentestand?

Een overzicht van de actuele rentestand vind je hier

Welke rentevaste periode kan ik het beste kiezen?

Als je je hypotheekrente voor een lange periode vastzet, betaal je een hogere rente dan voor een korte periode. Zet je de rente voor lange tijd vast, dan zijn je maandlasten hoger maar heb je wel voor lange tijd zekerheid. Toch is het niet altijd verstandig om de rente dan maar gelijk voor 30 jaar vast te zetten. Verder heeft de renteperiode die je kiest invloed op het bedrag dat je maximaal mag lenen. Aan de hand van jouw specifieke situatie en wensen wordt een een persoonlijk advies gegeven welke rente bij jou past.

Hoe kunnen we u verder helpen?