Een ander huis kopen.

Gaat u een ander huis kopen? Dan komt er veel op u af. Heeft u overwaarde of misschien een restschuld? Hoeveel kunt u lenen? De adviseurs van Hypotheekcentrum bekijken samen met u de mogelijkheden.

woonfonds
tulp
iqwoon
blgwonen
aegon
ing
centraalbeheer
argenta
florius
nibc
munt hypotheken
hypotrust
Nationale nederlanden
asr
abnamro
reaal-hypotheken
asn bank
rabobank
Handelsbanken

Maximale hypotheek berekenen

Weten wat u in 2020 maximaal kunt lenen? Bereken uw hypotheek gemakkelijk via het bruto jaarinkomen en dat van uw partner.

Wat is mijn huidige woning waard?

Dat is van meerdere factoren afhankelijk, Is er recent een woning in uw straat verkocht? Een goede graadmeter is om de huizen om u heen goed in de gaten te houden. We raden u aan om de waarde te laten taxeren door een makelaar.

Kan ik mijn huidige hypotheek meenemen?

Ja dat kan bij de meeste geldverstrekkers. Ook kunt u bijvoorbeeld uw huidige hypotheekvorm voortzetten bij een andere geldverstrekker.

Kan ik overwaarde gebruiken voor mijn nieuwe hypotheek?

Ja dat is mogelijk. Ook het is vaak mogelijk de overwaarde voor te financieren middels een overbruggingshypotheek.

Ik heb een restschuld, wat kan ik nu doen?

U kunt o.a. de restschuld afbetalen met eigen geld of soms zijn er mogelijkheden om de restschuld mee te financieren met de hypotheek van uw nieuwe woning. Indien de hypotheek met NHG is afgesloten, kan het in sommige situaties zo zijn dat NHG u daarbij helpt.

Ik ben gescheiden, kan ik een nieuwe hypotheek afsluiten?

Ja dit kan, mits uw inkomen en financiële situatie toereikend is uiteraard.

Wat is de verhuisregeling en is deze van toepassing?

Dat u uw huidige hypotheekvoorwaarden en rente voortzet bij het financieren van uw nieuwe woning. De financiering moet wel bij dezelfde geldvertrekker worden aangevraagd worden, als uw huidige. Of dat van toepassing is, hangt af van uw huidige hypotheekvoorwaarden.

Ik wil een nieuwbouwwoning kopen, waar moet ik op letten?

Houd er rekening mee dat u ten tijde van de bouw dubbele woonlasten heeft. De dubbele woonlasten kunnen vaak wel worden gefinancierd in de nieuwe hypotheek. Daarom is het belangrijk om u goed te laten adviseren mocht u overwegen een nieuwbouwwoning te kopen. Ook adviseren we om de woning bij oplevering te laten keuren door een onafhankelijke expert.

Liever één van onze specialisten spreken?